Kardelenlerin annelerinin isimleri parkta yaşayacak

Kardelenlerin annelerinin isimleri parkta yaşayacak Kardelenlerin annelerinin isimleri parkta yaşayacak
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Türkan Saylan’ın adını verdiği Türkan Saylan Parkının açılışını gerçekleştirdi.

Türkan Saylan Parkının açılış törenine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bolu Şubesi Başkanı Necla Ataman, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Türkan Saylan olmak, insan olmaktır”

Yaptığı açılış konuşmasında Türkan Saylan’ın Çağdaş eğitim yolu ile çağdaş toplumu ilke edindiğini ve öyle davrandığını belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bolu Şubesi Başkanı Necla Ataman; “Cumhuriyetimizin yetiştirdiği güzel insan. Atatürk’ün hedeflediği Türkiye’nin simgesi isim. Bir Tıp doktoru, akademisyen, yazar, eğitimci, sivil toplumcu. Saymakla bitmez unvanları. Çağdaş eğitim yolu ile çağdaş toplumu ilke edinmiş ve öyle davranmıştır. Türkan Saylan olmak insan olmaktır. Kibirsiz, mücadeleci madde değil ruhun güzelliğini bilen değerli insandır. Ötekileştirmek değil kabul etmektir” dedi.

“ÇYD Türkiye’de ciddi emek harcıyor”

Türkan Saylan’ın birçok çocuğa sahip çıktığını vurguladığı konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz; “Türkan Saylan’ı  anmak elbette ki çok önemli ama asıl önemli olan konu, onu anmaktan ziyade anlatmak istediklerinde de anlamak olduğunu düşünüyorum. Çünkü böyle bir günde böyle değerli bir insanı Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce insanımıza, kardeşimize, evladımıza sahip çıktığı için onu her zamanen büyük bir şekilde, mutlu bir şekilde anmak ve desteklemek lazım. Dolayısıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tüm Türkiye’de bu anlamda ciddi bir emek harcıyor. Ciddi bir irade ortaya koyuyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi yolumuz uzun. Daha yapacak bu tür eserleri kazandıracak çok çok eser olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkan Saylan’ın unutulmasına müsaade etmeyeceğiz”

Meselenin park yapmaktan ibaret olmadığını belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise; “Yaptıklarını bizim gelecek nesillere unutturmamamız lazım. Birlerce kardeleni, kız çocuğumuzu okutarak topluma kazandıran çok değerli bilim insanı. Tam bir Cumhuriyet Kadını. Hastalığının en yoğun olduğu dönemlerde kendisine yapılanları hatırlıyorsunuz değil mi? İktidarın besleyip, palazlandırdığı şu FETÖ’cü operasyonlarda evinde arama yapılmak istendi, yapıldı. Gözaltına alınmak istendi. Her türlü eziyet yapıldı. Bunları unutmayacağız, unutturmayacağız. Burada sadece bu parkı buraya yapmak değil mesele. Türkan Saylan’ın ismini her daim yaşatmak. Bu parka Türkan Saylan’la ilgili bir bilgilendirme kitabesi de yapacağız. İleride çocuklarımız kim bu Türkan Saylan demesinler. Baksınlar en azından özet olarak yaptıklarını hatırlasınlar. Sonra detaylı olarak Türkan Saylan’ın da hayatını ve yaptıklarını araştırma ihtiyacı duysunlar diye. Türkan Saylan Bulvarını koyduk. Birileri rahatsız oldu. Şimdi o rahatsız olanlar daha çok rahatsız olsun diye birde aynı bölgeye onun ismini yaşatacak bir park yapıyoruz. Biz Cumhuriyetimize sahip çıkmış olan, Cumhuriyetimize katkı vermiş olan Türkan Saylan gibi aydınlarımızın asla unutulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler